Čtení pomáhá

24.04.2017 12:00

Čtení pomáhá je projekt, který běží již několik let a každý rok rozděluje až 10 miliónů na dobročinné účely. O tom, kdo tyto peníze získá, můžeš rozhodnout i ty.

Každý školák, který se zapojí do projektu, získá za přečtenou knihu a zodpovězení otázek 50,- Kč a ty potom věnuje na jeden z dobročinných projektů.

Takže i ty, když se zaregistruješ na stránkách Čtení pomáhá, můžeš vyplnit test a darovat 50,- Kč. Výběr knih je opravdu široký, navíc jsou knihy rozděleny do kategorií 1. – 5. třída, 6. – 9. třída a střední školy. Každá kategorii obsahuje cca 120 knih a stále jsou doplňovány nové.

Jedním z dobročinných projektů je i projekt Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka, ten je zaměřen na žáky prvních tříd základních škol. Cílem tohoto projektu je přivést děti do knihovny již od 1. třídy, aby se z nich staly pravidelní čtenáři.

Tento projekt má za sebou již sedm úspěšných ročníků a na závěr každého ročníku zapojení školáci získají svou „Knížku pro prvňáčka“. V letošním roce je to knížka od spisovatelky Kláry Smolíkové a ilustrátorky Báry Buchalové s názvem Knihožrouti.

Tak se do projektu Čtení pomáhá zapoj i ty a podpoř třeba zrovna projet Knížka pro prvňáčka.

Odkaz na stránky je zde:

www.ctenipomaha.cz/

https://www.ctenipomaha.cz/cs/Charity/uz-jsem-ctenar-knizka-pro-prvnacka-2017