Adventní nocování

05.12.2017 08:14

V pátek 1. prosince proběhlo již třetí adventní nocování v knihovně. Tentokrát jsme nocovali v knihovně v Luhu, kde byl pro děti připraven pestrý program.

Po úvodním seznámení a přečtení pohádky z knížky Mikuláš, Ježíšek, pan Vrána a my od Miloše Kratochvíla se děti seznámily, jak to vypadá o Vánocích v Asii, Austrálii a Africe. Že třeba vánoční zvíře v Austrálii je klokan, v Asii pro změnu slon, že děti v některých státech Afriky se po Štědrém dnu vzdají jednoho dárku a dají ho dětem do dětských domovů a nemocnic.

Kdo ještě nestihl napsat dopis Ježíškovi, tak měl možnost právě v knihovně a že seznam některých byl hodně dlouhý – na seznamech se objevil dron, hokejka, lego, stolní hry, plyšák, sprej na vlasy, ale k velkému potěšení nás knihovnic i knížky se tam objevily J.

A poté jsme se už vrhli na tvoření – tento rok jsme dělali vločky ze starých CD, svícny z formiček na cukroví a ozdoby na vánoční stromeček z domácího moduritu. Při tvoření vládla vánoční pohoda, dokreslována koledami J.

No a k správnému adventnímu nocování patří samozřejmě i vánoční pohádka, tentokrát to byl Polární expres (aby dětem nebylo líto, že ho nestihly v televizi – běžel právě v pátek večer).

V sobotu ráno jsme stihli společně posnídat, sbalit si věci a už si pro děti chodili rodiče.

Doufáme, že se všem adventní noc líbila stejně jako nám J.

Na všechno se samozřejmě můžete podívat v naší fotogalerii.